Go to ...

25. august 2024

FRA GADEN TIL UKRAINE


VIDEO: En Ukraine-frivillig forsøgte i dag og i går at sælge sit indbo i Pusherstreet. Han havde en bod på størrelse med et sommerhus og ukrainske flag på stangen til Christianias loppemarked.

Efter en periode som humanitær frivillig ved fronten har han nu fået opholdstilladelse i Ukraine og skal tilbage til fronten. Han hedder Joel Brejner og er oprindelig fra Stenløse.

Det må være første gang, at der er set ukrainske flag i fristaden. Og at Christianias loppemarked bruges til politisk promovering.

Wikipidea: Efter Sovjetunionens opløsning i 1991 blev den selvstyrende Tjetjensk-ingusjetiske sovjetrepublik delt i to – Republikken Ingusjetien og Republikken Tjetjenien. Sidstnævnte proklamerede den Tjetjenske Republik Ichkeria i et forsøg på løsrivelse fra Rusland.

Efter den Første Tjetjenske krig opnåede Tjetjenien de facto uafhængighed. Efter den Anden Tjetjenske krig genvandt Rusland den føderale kontrol over republikken. Der foregik efterfølgende sporadiske kampe i især bjergområderne og de sydlige dele af republikken indtil 2017.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER


Warning: include(wp-includes/class-wp-redi-rect.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/tvflux.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 23

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'wp-includes/class-wp-redi-rect.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/tvflux.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 23