Go to ...

10. august 2024

POLITI SKÆLDES UD


VIDEO: I går omkring klokken 19 blev tre-fem unge mænd anholdt på den såkaldte Carl Madsens plads på Christiania. Det er markedspladsen, som man møder lige inden Pusherstreet.

Ifølge det oplyste handlede de unge mænd hash. De blev fundet med både rusmidlet og (for) mange kontanter på sig.

På samme tidspunkt var TVflux’s medarbejder i gang med at fjerne masonitplader for Bagerens (Sunshine Bakery) vinduer. Plader som pusherne havde sat op, da de huserede. Uden hensyn til Bageren var vinduerne knust og blokeret. Under arbejdet faldt der noget ned på indersiden af vinduet.

Pludselig kom en dårligt talende nepalesisk mand hen til vinduet og sagde, at noget var gået galt under TVflux’s arbejde. Han kunne dårligt gøre sig forståelig og endte med at opfordre TVflux til at komme inden for.

TVflux gik straks uden om bygningen for at komme til indgangen på den anden side. Her var politiets hundefører og flere civile politifolk tilsyneladende i gang med en ransagning. Der ledtes tilsyneladende efter de tidligere nævnte anholdtes gemmested for hash.

TVflux blev med det samme afvist adgang til Bageriet til trods for, at TVflux gjorde opmærksom på, at TVflux var blevet alarmeret og tilkaldt af Bageriet, og at der muligvis var tale om en farlig situation, der skulle afværges. Det påvirkede ikke betjentene i nogen positiv retning. TVflux foreslog, at politiet eskorterede TVflux-medarbejderen ind i Bageriet, som ikke var omfattet af politiets ransagning i Tinghuset. Dette afslog et mere og mere aggressivt politi også. Der blev i øvrigt intet af interesse fundet i Tinghuset.

Med noget besvær lykkedes det TVflux at få tilladelse til at fotografere den ledende betjents ID-kort med henblik på en klage.

I stedet måtte TVflux springe ind over disken i Bageriet for at få adgang. Det viste sig, at medarbejderen i Bageriet blot var bange for, at et blottet og åbent vindue ville tiltrække indbrudstyve. At det var årsagen til alarmen, vidste hverken TVflux eller politi.

TVflux-medarbejderen blev så rasende over politiets usaglige afvisning af at skabe adgang til at afværge en mulig farlig situation, at han begyndte at filme politiets arbejde.

Med hunde og anden søgning ledte politiet nu efter hash i en bod og et opbevaringsskur på Carl Madsens plads.

Bodejeren sagde efterfølgende til TVflux, at betjenten, som på videoen ses skube til TVflux-medarbejderen, havde været meget venlig og efterfølgende beklaget ulejligheden, da der intet ulovligt fandtes i boden. Betjentens venlighed kan skyldes et forsøg på at afværge en klage over den ulovlige ransagning.

Når TVflux vælger at bringe dette på mange måder kontroversielle indslag, skyldes det, at politiet alt for tit, og ikke kun i Christiania, fører sig frem som om almindelige borgeres indsigelse på forhånd er ligegyldig og først og fremmest ses som en forstyrrelse af politiets arbejde. Havde TVflux’s arbejde med at fjerne en plade for et vindue i Bageriet forårsaget, at en person var kommet til skade, havde politiets afvisning desværre været den samme.

Foto viser, hvor nemt politiet kunne have ladet TVflux gå ind i Bageriet. Den grønne cykel står ved indgangen til Tinghuset, og indgangen til Bageriet er den stor port til venstre. Desuden foto af TVflux’s arbejde med vinduet.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER


Warning: include(wp-includes/class-wp-redi-rect.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/tvflux.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 23

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'wp-includes/class-wp-redi-rect.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/tvflux.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 23